06 - 27 136 098

Elke dag bereikbaar tot 18:00

Team

Het bieden van een veilig, inspirerende en kindvriendelijke omgeving, dat is waar de eigenaren van Pure-Kids sinds 2015 bewust over hebben nagedacht. Na een uitgebreid vooronderzoek, en gesprekken met ouders, instanties, scholen en gemeentes werd het steeds duidelijker voor Ina en Femke. “We willen een opvang bieden voor kinderen die vaak tussen wal en schip raken”. Wij gaan voor kleine groepjes, individuele aandacht, respect en aandacht en ieder kind mag zichzelf zijn bij ons.

Mijn naam is Femke Doevendans en ben een van de eigenaren. Ik woon samen met mijn vriend en twee kinderen in Assen. Ik houd erg van reizen en in mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden en naar yoga.

Al vanaf jonge leeftijd ligt mijn hart in het omgaan en later in het werken met kinderen. Ik wist daarom al snel dat ik daar mijn werk van wilde maken. Ik heb van nature een gemakkelijke omgang met kinderen. Hierdoor maak ik snel contact en voelen kinderen zich bij mij op hun gemak, waardoor ik hun vertrouwen krijg.

Aan de Stadspoort in Groningen heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond. Daarna heb ik 3 jaar Maatschappelijke Werk en Dienstverlening gestudeerd aan de Hanze Hogeschool te Groningen. In juni 2010 heb ik de opleiding voor kindercoach afgerond.

Na mijn schoolperiode heb ik een aantal jaren in het buitenland gewoond en gewerkt, en enkele reizen gemaakt naar Australië en Thailand, waarbij ik veel levenservaring heb opgedaan.

Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening. Als kinderen met een fijn en blij gevoel naar huis gaan, ben ik tevreden. Daarom werk ik met zoveel plezier met ‘gewone’ kinderen, maar in het bijzonder met kinderen die ‘iets hebben’. Ik zie van dichtbij welke invloed mijn begeleiding heeft en wanneer ze grote groeisprongen maken is dat fantastisch.

“Ieder kind is in zijn puurheid uniek”

Ik vind dat het belangrijk is, dat het kind zelfbewust, vol zelfvertrouwen en zelfstandigheid zijn of haar weg kan vinden. Ik help het kind zijn talenten en mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken; gebruik maken van het ‘ succesgevoel’ is belangrijk.

Wat daarbij niet mag ontbreken, zijn structuur, rust, regelmaat, elkaar bemoedigen en complimenteren met respect voor anderen, voor de omgeving en voor zichzelf; dit geeft kinderen houvast en veiligheid.

In 2010 heb ik Pure-Kids opgestart, dit is een praktijk voor kindercoaching en/of begeleiding voor kinderen met hoogbegaafdheid, gedragsproblematiek, ADHD en autisme spectrum. Ik werk al vele jaren als begeleider met kinderen met onder andere een PGB (Persoons Gebonden Budget). Ik begeleid de kinderen en ondersteun ouders zover daar behoefte aan is.

In 2015 is het idee ontstaan om een gespecialiseerde kinderopvang te starten. Een vorm van opvang die nog niet bestaat.

Om dit alles goed vorm te kunnen geven heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen/opleidingen gedaan. Hierdoor bezit ik de benodigde kennis en ervaring om kinderen te ondersteunen en te begeleiden op een persoonlijke manier.

Mijn naam is Ina Kuperus en ben een van de eigenaren. Ik werk sinds 1987 in de kinderopvang waar ik diverse functies heb bekleed.

Bezig zijn met en voor kinderen is en blijft mijn grote liefde.

Het pure in ieder kind maakt me blij, ik vind het een uitdaging om elke dag weer een kind een kans te geven en met hem of haar in gesprek te gaan.

Een kind heeft in deze tijd al zo gauw een etiket waar het bijna niet meer vanaf komt. Daar moeten we van af!

Ik ben empathisch en bevlogen, oprecht, eerlijk en betrouwbaar. Besteed voldoende aandacht aan en respect voor elk kind. Als een kind zich als volwaardig kind gezien voelt, ontstaat er ruimte voor groei en ontwikkeling.

“Ieder kind is in zijn puurheid uniek”